Trä som estetik

Våra möbler tillverkas helt och hållet av björkfanér. Det råa träet passar in i alla typer av inredningar. Med ljusa väggar som bakgrund smälter möblerna väl in i inredningen och ser bra ut som kontrast till en färgad vägg. Den estetiska uttrycket handlar om trä. Men det handlar också om att det obearbetade, organiska materialet skapar en välkommen koppling till den natur som vi som människor i slutändan är en del av.


Design är också hur 'den fungerar'

Design är mer än design," sa den bortgångne Steve Jobs (grundaren av teknikföretaget Apple). "Design är också hur det fungerar." Det är något vi helt håller med om. Många av våra produkter har en pedagogisk aspekt där möblerna både har en estetisk uttryck och en praktisk funktion samtidigt som de främjar relationer och kompetensutveckling.

Våra hyllor, förvaringslådor med mera håller ordning på leksakerna men kan också vara en del av leken. Plötsligt blir det roligt att vara med och organisera sitt rum.

Lärtornet Morten ger barnet möjlighet att vara med i köket vid matlagning och andra kreativa aktiviteter med mera. Det främjar goda relationer och kompetensutveckling samtidigt.

Dockhuset Villa Haylie kan användas som både en hylla/förvaring på ena sidan och lek på den andra.

Titta även på vårt urval för lek och kreativitet, som till exempel aktivitetsstället Carl.

Pixiform klicksystem

Möbler från Pixiform monteras faktiskt helt utan skruvar eller verktyg, endast med hjälp av vårt unika klicksystem, vilket gör våra möbler så lätta att montera att även barn enkelt kan vara med och göra möblerna redo för användning. Alla våra möbler kan monteras på under 10 minuter. Se mer här.