Lärande och lek

Flera av våra produkter har en pedagogisk dimension där möblerna både har en estetisk uttryck och en praktisk funktion, samtidigt som de främjar relationer och kompetensutveckling.

Det estetiska uttrycket handlar om trä. Men det handlar också om att det obehandlade, organiska materialet skapar en välkommen koppling till den natur som vi som människor i slutändan är en del av.

Det finns en helt grundläggande pedagogisk poäng i detta.

Praktiskt, pedagogiskt och utvecklande

Våra hyllor, förvaringslådor och liknande håller ordning på leksakerna, men kan också vara en del av leken. Plötsligt blir det roligt att vara med och organisera sitt rum.

Lärtornet Morten ger barnet möjlighet att vara med i köket vid matlagning och när det ska göras kreativa aktiviteter med mera. Det främjar goda relationer och samtidigt kompetensutveckling.

Dockhuset Villa Haylie kan användas som både en hylla/förvaring på ena sidan och en plats för lek på den andra.

Möblerna från Pixiform monteras i övrigt helt utan skruvar eller verktyg, endast med hjälp av vårt unika klicksystem, vilket gör våra möbler så lätta att montera att även barn enkelt kan vara med och göra möblerna klara för användning. Alla våra möbler kan monteras på under 10 minuter.

Titta även på vårt urval för lek och kreativitet, som till exempel aktivitetsstället Carl.

Även för daghem och förskolor

Vi säljer både till offentliga och privata institutioner, så om du till exempel driver en privat dagvård kan du också beställa från oss.