Handels- och leveransvillkor

1. Generell information

Pixiform
co. Woodif if Aps
Torvegade 97
7160 Tørring
TLF: 88447160
Mail: kontakt@pixiform.se
CVR-nr.: 42930482

2. Betalning

Pixiform accepterar betalningar över nätet med Visa, Mastercard, Apple pay, Klarna, Paypal och Mobilepay Online. Vi tar inga kortavgifter.

Beloppet dras inte från ditt kort förrän produkten skickas av oss.

Betalar du via PayPal skyddas du inte av den svenska indsigelsesordningen för invändningar mot betalningar som sker över internet. Läs mer om villkoren på PayPals webbplats.

Pixiform accepterar betalningar över nätet med Visa, Mastercard, Apple pay, Klarna, Paypal och Mobilepay Online.

Alla priser på webbplatsen inkluderar moms.

Webbplatsen använder följande valutor för prissättning:
Sverige – Kronor (SEK)

3. Leverans

Eftersom vi sender möbler varierar fraktkostnaden beroende på produktets vikt.
POSTNORD Pakkeshop från 60,00 kr
POSTNORD Hemleverans till privatperson: från 89,00 kr
POSTNORD Hemleverans till företag: från 75,00 kr

Fri frakt
Fri frakt till POSTNORD Pakkeshop för beställningar över 1700 kr.
Fri hemleverans för beställningar över 2200 kr.

Hämtning i Tørring:
Gratis.
Du kommer att få besked när din order är klar.
Du kan hämta din order måndag till torsdag mellan kl. 9-15 och fredag mellan kl. 9-13. Kontakta oss för individuell överenskommelse om andra tider.

Leveranstid:
Leveranstiden för din order är normalt 1 – 5 arbetsdagar, beroende på orderns storlek.

Under och runt helgdagar och i oväntade situationer kan leveranstiden tyvärr bli något längre, men vi strävar fortfarande efter att leverera inom ungefär en vecka.

4. Ångerrätt

Som konsument har du hela 14 dagars ångerrätt när du handlar hos oss. Ångerrätten löper ut 14 dagar efter den dag då du mottog din vara. Om du har beställt flera olika varor i en order men de levereras separat, så börjar tidsfristen den dag då du mottar den sista varan.

Om din order består av flera delar eller omgångar löper ångerrätten ut 30 dagar efter den dag då du mottar den sista delen eller omgången. Ångerrätten innebär att du har 30 dagar från mottagandet att meddela oss att du vill ångra ditt köp.

Du kan skicka ett e-postmeddelande till kontakt@pixiform.se eller använda den standardångerblankett som bifogas i beställningsbekräftelsen eller kan laddas ner här. Du kan inte ångra köpet genom att vägra att ta emot varan utan samtidigt meddela oss. Observera att du inte får tillbaka fraktkostnaderna om du ångrar en del av ditt köp.

5. Returnering

När du har meddelat oss att du vill ångra ditt köp har du 14 dagar på dig att returnera varan till oss.

Omkostninger ved returnering:
Du måste själv betala för att returnera paketen, och du ansvarar om det uppstår någon skada under transporten.

Varens stand, når du sender den retur:
Om varan har förlorat värde och det beror på att du har använt den på ett annat sätt än vad som var nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och funktion, kan du endast få en del av köpeskillingen tillbaka. Det belopp du kan få tillbaka beror på varans handelsmässiga värde, och i vissa fall kan det innebära att du endast får tillbaka fraktkostnaderna.

Vi rekommenderar att du returnerar varan i originalförpackningen som vi skickade den i. Om den ursprungliga förpackningen saknas kan det eventuellt medföra en värdeminskning av produkten.

Hvis kunden ikke afhenter pakken på pakkeshop indenfor tidsfristen eller kunden afviser pakken og sendes retur uden kunden kontakter Pixiform først, bliver returfragten modregnet i refunderingens beløb.

Tilbagebetaling af købsbeløbet:
Om du ångrar ditt köp får du pengarna tillbaka. Om varan är nedsatt i värde drar vi av det belopp du ansvarar för.

Vi återbetalar alla betalningar som vi har mottagit från dig, inklusive leveranskostnader (det gäller dock inte extra leveranskostnader i de fall där du har valt en annan leveransmetod än den billigaste standardleveransmetod som vi erbjuder), senast 14 dagar från den dag då vi har mottagit ditt meddelande om att du vill ångra avtalet. Vi återbetalar pengarna med samma betalningsmedel som du använde vid köpet, om inte något annat har avtalats. Vi kan hålla tillbaka betalningen tills vi har mottagit varan, om du inte skickar oss bevis på att du har returnerat den.

Varan ska skickas till:
PixiForm
Torvegade 9
7160 Tørring
Danmark

Vi tar endast emot paket som skickas direkt till ovanstående adress.

Kom ihåg att inkludera ångerblanketten i paketet.

Du kan även ångra köpet genom att meddela oss och lämna in varan personligen på ovanstående adress efter överenskommelse. Inlämning ska ske måndag - torsdag 9-15 och fredag 9-13.

6. Reklamationsrätt

När du handlar hos oss som konsument gäller köplagens regler för varuköp. Det innebär att du har en reklamationsrätt på 24 månader. Om din reklamation är berättigad kan du få varan reparerad, utbytt, pengarna tillbaka eller prisavdrag, beroende på den specifika situationen.

Du måste reklamera inom "rimlig tid" efter att du har upptäckt felet. Om du reklamerar inom två månader efter att felet upptäcktes kommer reklamationen alltid att anses vara i rätt tid. Om reklamationen är berättigad kommer vi att återbetala dina (rimliga) fraktkostnader. Varan måste alltid returneras i ordentlig förpackning. Kom också ihåg att få ett kvitto för avsändelsen så att vi kan återbetala dina fraktkostnader.

Varan ska skickas till: PixiForm Torvegade 9 7160 Tørring Så här gör du: Skicka ett e-postmeddelande till kontakt@pixiform.se med en bild och en detaljerad beskrivning av problemet samt ordernumret. Vi tar endast emot paket som skickas direkt till ovanstående adress. När du returnerar varan, vänligen inkludera orderbekräftelsen med ordernumret i paketet. Har du bostad i ett annat EU-land än Danmark kan du lämna in ett klagomål till EU-kommissionens onlineklagomålportal här - http://ec.europa.eu/odr

7. Integritetspolicy

Vi behöver följande uppgifter när du handlar hos oss: Namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Vi registrerar och vidarebefordrar de personuppgifter som är nödvändiga för att kunna leverera varan till dig. Personuppgifterna registreras hos Pixiform och sparas i fem år, varefter uppgifterna raderas. Vi samarbetar också med ett antal andra företag som lagrar och behandlar data. Företagen behandlar endast uppgifter på vårt uppdrag och får inte använda dem för egna ändamål.

Vi samarbetar endast med databehandlare inom EU eller i länder som kan ge dina uppgifter tillräckligt skydd. Den ansvariga för personuppgifter på PixiForm.dk är Wood if Aps. Du har rätt att få information om vilka uppgifter vi behandlar om dig. Om du anser att uppgifterna är felaktiga har du rätt att få dem rättade.

I vissa fall har vi skyldighet att radera dina personuppgifter om du begär det. Det kan till exempel vara om dina uppgifter inte längre är nödvändiga för det ändamål vi skulle använda dem för. Du kan också kontakta oss om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med lagstiftningen. Du kan skriva till oss på: kontakt@pixiform.se Handelsvillkoren uppdaterades senast den 1. Oktober 2023.