Bakom Pixiform hittar man en familj, ett föräldrapar – Helle & Ole – som sedan de
själva fick barn för 10 år sedan har tänkt mycket på hur inredningen av barnens
lekrum och sovrum ska se ut och hur man kan skapa plats med fokus på leken samt möbler som stödjer den.
Pixiform är en dröm som gått i uppfyllelse och därför älskar de varje dag på arbetet och utvecklar nya och roliga produkter som kan skickas ut till barnrum över hela Europa.
Vi har frågat dem om produkterna som har utvecklats under de senaste fyra åren och här är några personliga favoriter. Även om det varit svårt för dem att välja ut någran särskilda produkter så har de fått ihop en topp 3.

Här kan du se deras val:

Helles 'Topp 3.'

Garderoben Bertram

Det är för mig, som mamma till tre barn (nu 9, 7 och snart 3 år), en produkt som jag är otroligt glad för i vår hall. Den gör det enklare för barnen att hitta sina ytterkläder, väskor m.m. Och genom att de snabbt kan hitta sina saker har de också blivit mer självgående. En vinst för både barn och vuxna.

Se mer här

Tallrikshyllan Dicte / Malthe:

Ett måste för mig i ett barnrum är helt klart en smart lösning för böcker och jag tycker att våra vägghyllor Dicte och Malthe är en lösning som inte bara tar mycket lite plats utan också dekorerar rummet med böckernas alla fina färger. Min erfarenhet är dessutom att det ger både mig själv och barnen mer lust att läsa när böckerna är lättillgängliga.

Se mer här

Lekbordet Bjørn

Våra barn har alltid älskat att leka med Lego och Playmobil. De bygger, monterar, arrangerar och låter leken utveckla sig. Vanligtvis är det en lek utan slut och man
behöver gå till och från den - och för det syftet tycker jag att våra lekbord är
fantastiska. Jag har upplevt hur de i timmar rört sig runt lekbordet kring en rolig
lekstund – och vilken förälder njuter inte av en sådan syn!
Dessutom har bordet även en speciell plats i mitt hjärta: Det var den första

produkten vi utvecklade. Och så är den uppkallad efter vårt äldsta barn.

Se mer här

Oles 'Topp 3'

Förvaringslådan Aksel

När vi kör igång med utvecklingen av nya produkter finns det alltid galet många
faktorer, åsikter och "kloka" huvuden som deltar i processen. Det är inte alltid som jag kan se en möbel eller idé i mitt huvud. Men med tiden har vi kommit på att man ibland måste bara hoppa in i projektet och producera en prototyp. Det är precis så det var med ”Aksel” och jag tycker det blev en genialisk lösning för familjens yngsta. Med sitt stora förvaringsfack i en höjd som faktiskt alla kan nå. Det är min favorit!

Se mer här

Skänken Bob

Jag tycker att skänken Bob fungerar riktigt bra. Proportionerna är praktiska och
sammanhanget mellan höjd och bredd passar designmässigt riktigt bra i ett barnrum.
Barn från cirka 2 år kan nå hyllorna och hjälpa till att lägga allt på plats. Samtidigt är Bob också perfekt för att mamma och pappa ska vill placera några förvaringslådor i den.

Se mer här

Hyllådan Oscar

Ännu en praktisk lösning på min lista. ”Praktiskt” är kanske ett kännetecken för
”fadern” i huset som ska dela med sig av sina åsikter kring inredning. Här tycker jag i alla fall att både utseende och funktion går upp i en högre enhet. Oscar är för mig en rolig och lite annorlunda möbel som erbjuder många förvaringsmöjligheter. Längst ner med sin "förvaringslåda” som har plats för småsaker som klossar, leksaksmat, dockkläder och sedan hyllorna med plats för allt från spel, böcker och smålådor till ficklampor m.m.

Se mer här